הפירמידה הגדולה היא המבנה העתיק ביותר מבין שבעת פלאי תבל, והיחיד שנותר עומד על תילו, והיא עדיין מציבה בפני החוקרים שורה ארוכה של תעלומות שטרם פוענחו. היא מכילה מערכת מסועפת של מסדרונות, חדרים ופירים. בשנים האחרונות, טכנולוגיות חדשניות איפשרו לחוקרים לחשוף חללים שלא היו ידועים קודם לכן, כולל חלל ענק מעל הגלריה שהתגלה באמצעות סריקות מיואונים (חלקיקים קוסמיים), וחלל מעל מבנה הכניסה, שהתגלה באמצעות מצלמה אנדוסקופית.
הפירמידה מיושרת לכיווני השמיים בדיוק של פחות ממעלה אחת, והסטייה המרבית באורך בסיסה היא פחות מ-2 סנטימטרים – כיצד הצליחו המצרים הקדמונים להשיג דיוק כזה ללא ידע וטכנולוגיה מודרניים ?
אך המסתורין הגדול ביותר טמון בשאלה הבסיסית ביותר – איך נבנו הפירמידות? כיצד הועברו, הועלו והונחו אבני הענק.
בין החוקרים ישנה הסכמה על כך שהפירמידות נבנו בתקופת הממלכה העתיקה. המחלוקת מתמקדת בשיטות הבנייה, וההשערות מגוונות: החל מרמפות חיצוניות ענקיות, דרך מערכות של מנופים פנימיים, ועד לרעיונות יצירתיים על שימוש במים להרמת האבנים. למשל, מארק להנר הציע שימוש ברמפה ספירלית חיצונית שהקיפה את הפירמידה במהלך בנייתה. לעומתו, ז'אן-פייר הודין הציע שימוש ברמפה פנימית שנבנתה בתוך הפירמידה עצמה.
החוקרים חלוקים גם בסוגיית המטרה שלשמה נבנו הפירמידות. רוב החוקרים נצמדים להשערה שהמלך נקבר בתוך הפירמידה, אם כי מעולם לא נמצא ממצא כלשהו התומך בכך.
ההשערות האלטרנטיביות דמיוניות למדי, והן מציעות מעורבות של חוצנים, טכנולוגיות אבודות, או כוחות על-טבעיים בבניית הפירמידה. גם בסוגיית הייעוד שלה הועלו השערות חסרות בסיס עובדתי והיתכנות מעשית ותיאורטית.
במחקר זה, שתחילתו בהבנת הכשל של הכרונולוגיה המצרית המקובלת, ותיארוך נכון של הפירמידות של גיזה, ובהמשכו זיהוי המלכים שבעבורם הן נבנו ומי האדריכל שתכנן ובנה אותן, התעמקתי בטכניקת הבנייה של הפירמידות, וגיליתי כיצד נבנתה הפירמידה הגדולה.
התברר שהמצרים הצליחו לגרור אבנים כבדות ביותר באמצעות המנגנונים הידועים כיום בשמות "הגלריה" ו-"אנטצ'מבר", כך שנצברה בהם אנרגיה פוטנציאלית רבה (באמצעות הרמת אבנים קטנות יותר) וניצול האנרגיה הזו למשיכת האבנים הגדולות במעלה הרמפות הפנימיות.
כמו כן התברר שהמצרים השתמשו במנופים (ואפילו במינוף כפול) להרמת האבנים הקטנות יותר, דרך פיר מרכזי מאונך.
המחקר יוצג בשלמותו בספר, הנמצא עכשיו (פברואר 2025) בשלבי העריכה.
בין יתר הישגי המחקר:
מספר פריטים באתר זה הינם פרי עבודתם של יוצרים שזהותם אינה ידועה.
למרות מאמצים נכבדים למצוא את בעלי היצירות, על מנת לקבל את הסכמתם להצגת יצירותיהם באתר, לא תמיד זה התאפשר.
אנו לא טוענים לזכות כלשהי על פריטים אלה.
במידה והנך הבעלים של פריט כלשהו, וברצונך שזכויותיך יצויינו באתר (או שהפריט לא יוצג כאן כלל), אנא פנה אלינו.